Siirry pääsisältöön

Skifferin ja Liuskan tarina

Vuonna 2009 Oskari Juva osti kaivopuiston edustalta Liuskaluodon merihuoltoaseman, jossa oli terassi mutta ei keittiötä. Tarkoituksena oli tarjota nälkäisille merenkävijöille hyvää ja yksinkertaista ruokaa.

”Okka” ylipuhui haastavaan saariprojektiin ystävät Pyry Koskimon ja Tuomo Suorannan. He päättivät tarjoilla Liuskaluodolla pizzaa, ja näin talvella jäiden tultua 1000 kiloa painava uuni työnnettiin saarelle laskettelusuksien päällä.

Kukaan heistä ei ollut aikaisemmin tehnyt pizzaa ja suurimmaksi ongelmaksi muodostui pohjan saaminen pyöreäksi. Testiversiot olivat soikean epämuodostuneita, mutta Tuomon suunnittelemat poikkeukselliset makuyhdistelmät tekivät niistä herkullisia!

 

Kesä 2010 painoi päälle, eikä pohjasta ikinä tullut pyöreä. Aito pizza oli aika kaukana tästä luomuksesta, ja sattumalta ilmakuvia katsellessa huomasi selkeästi että nämä olivat Liuskaluodon mallisia, joten ne nimettiin ”Liuskaksi” - pizzan serkku, mutta parempi! Liuskaluoto on ruotsiksi Skifferholmen, siitä syntyi ravintolan nimi Skiffer, ja pian katse suunnattiin mereltä mantereelle!

Tänä päivänä Skiffer-ravintolat sijaitsevat Helsingissä Viiskulmassa, Kalliossa, Töölössä, Postipuistossa sekä Liuskaluodolla Kaivopuiston edustalla. Espoosta löydät Skifferin Haukilahdesta sekä GOATista Tapiolan Ainoasta. Hanko on saanut oman Skifferinsä Satamakadulle kesällä 2017. Liuskaluodon ja Hangon Skifferit ovat avoinna purjehduskauden. Muut ympärivuotisesti.
 
Skifferistä saa Liuskoja ja herkullisia salaatteja. Liuskan italialaisia serkkuja pizzoja tehdään moneen makuun. Liuskat ovat erilaisia, monen – ja meidän – mielestä parempia. Ken raaka-aineissa säästää, hän makuja pelkää – me emme. Käytämme Liuskoissa tuoreita raaka-aineita ja monet käyttämistämme aineksista valmistamme itse.

Liuskojen pohjat ovat tarkoituksellisen ohuita. Liki 400 asteisessa kiviarinauunissa liuska viivähtää vain hetken. Lyhyt paistoaika saa ohuet reunat rapeutumaan ja samalla pystymme takaamaan täytteiden säilymisen mehukkaina. Liuskat viimeistellään tuorein yrtein uunista tultuaan.

Ostoskorisi